Keto-rugbrød🥪
Hvis du savner det gode, klassiske rugbrød til frokost, er denne Keto-venlige version lige noget for dig! Dette rugbrød er lavet med ingredienser, der er lavt på kulhydrater, men højt på smag og tekstur. Det har den tætte, saftige konsistens og den dybe farve, som minder om det klassiske danske rugbrød, og det er perfekt til at lave en sund og mættende madpakke.
Ingredienser:
100 g hørfrømel
100 g solsikkekerner
50 g græskarkerner
3 spsk psyllium-husk
1 spsk chiafrø (1 spsk chiafrø blandet med 3 spsk vand kan erstatte 1 æg)
1 tsk salt
2 tsk bagepulver
4 æg (eller 3 æg og 1 spsk chiafrø blandet med 3 spsk vand som erstatning for 1 æg)
100 ml græsk yoghurt (eller anden fuldfed yoghurt)
50 ml olivenolie
1 dl vand
Fremgangsmåde:
Forvarm ovnen til 160°C (varmluft).
Bland de tørre ingredienser: I en stor skål blandes hørfrømel, solsikkekerner, græskarkerner, psyllium-husk, chiafrø, salt og bagepulver. Rør godt rundt, så ingredienserne er jævnt fordelt.
Tilsæt de våde ingredienser: Slå æggene ud i skålen, og tilsæt yoghurt, olivenolie og vand. Hvis du bruger chiafrø som æggeerstatning, skal chiafrøene først blandes med vand og hvile i 5 minutter, indtil de har fået en geléagtig konsistens, før de tilsættes dejen. Rør dejen godt sammen, indtil den er jævn og tyk.
Lad dejen hvile: Lad dejen hvile i 5-10 minutter, så psyllium-husk og chiafrø kan suge væsken til sig og gøre dejen tykkere.
Form og bag brødet: Hæld dejen i en smurt brødform (ca. 1 liter) og glat overfladen med en ske. Bag brødet i den forvarmede ovn i ca. 60-70 minutter, eller indtil det er gennembagt og føles fast, når du trykker let på det.
Afkøl: Tag brødet ud af formen og lad det afkøle på en bagerist, inden du skærer det i skiver.
Tips til servering:
Dette Keto-rugbrød er perfekt med dit yndlingspålæg – prøv for eksempel at toppe det med avokado, røget laks, ost eller kødpølse. Det er også fantastisk til at lave en klassisk dansk frokostplatte, hvor du kan nyde det med forskellige slags pålæg og en god klat smør.
Opbevaring:
Opbevar brødet i en lufttæt beholder i køleskabet i op til en uge. Du kan også skære det i skiver og fryse det ned, så du altid har en nem og lækker frokostløsning klar.
Afsluttende tanker 💡
Dette Keto-rugbrød er en fantastisk måde at få tilfredsstillet trangen til rugbrød, mens du stadig holder dig inden for Keto-rammerne. Det er en opskrift, der vil gøre det nemmere for dig at overgå til en Keto-livsstil uden at føle, at du går glip af noget. Så prøv det selv, og nyd en sund og lækker frokost med dette danske favoritbrød i Keto-version!
For din sundhed og Keto-livsstil,
Ann-Charlott 🥗
Kommentarer
Send en kommentar