Hvid Keto pizza med tynde skiver aubergine, rosmarin og sprød italiensk pølse🍆🍕🧀💛
🍕Denne Keto-pizza kombinerer en cremet hvid base med tynde skiver aubergine og sprød pølse – den perfekte balance mellem smag og Keto-venlighed.
Ingredienser (til 2 personer):
Fathead-bund:
- 170 g revet mozzarella 🧀
- 30 g flødeost 🧀
- 85 g mandelmel 🌰
- 1 æg 🥚
- 1 tsk bagepulver
- Evt. lidt krydderier som oregano eller hvidløgspulver 🌿
Fyld:
- 100 g mascarpone eller flødeost (til hvid pizza base) 🧀
- 1 lille aubergine, skåret i meget tynde skiver 🍆
- 100 g pølse (f.eks. chorizo eller italiensk salami), skåret i små stykker 🍖
- Frisk rosmarin, finthakket 🌿
- 1 fed hvidløg, finthakket 🧄
- 50 g revet parmesan eller mozzarella 🧀
- Olivenolie til pensling
- Salt og peber efter smag 🧂
Vigtig note om næringsindhold, mæthed og alternative bunde:
Denne Keto-pizza er lavet med Fathead-bund, som er rig på sunde fedtstoffer og meget mættende. Fathead-dejen er kendt for sin lækre, sprøde konsistens, men indeholder også flere kalorier på grund af indholdet af ost og mandelmel. Hele pizzaen indeholder ca. 2253 kcal, så for de fleste vil en halv pizza være rigeligt til at opfylde dagens behov.
Hvis du ønsker at prøve et lettere alternativ, kan du erstatte Fathead-bunden med en blomkålsbund. Blomkålsbunden vil reducere kalorier og fedt, samtidig med at den giver en sprød og Keto-venlig base. Det er en god måde at justere opskriften efter dine egne præferencer og mål.
Hele pizzaen næringsindehold: 2253 kcal, 185.8 g fedt, 118.8 g protein og 29.05 g kulhydrater
Denne Keto-pizza er lavet med Fathead-bund, som er rig på sunde fedtstoffer og meget mættende. Fathead-dejen er kendt for sin lækre, sprøde konsistens, men indeholder også flere kalorier på grund af indholdet af ost og mandelmel. Hele pizzaen indeholder ca. 2253 kcal, så for de fleste vil en halv pizza være rigeligt til at opfylde dagens behov.
Hvis du ønsker at prøve et lettere alternativ, kan du erstatte Fathead-bunden med en blomkålsbund. Blomkålsbunden vil reducere kalorier og fedt, samtidig med at den giver en sprød og Keto-venlig base. Det er en god måde at justere opskriften efter dine egne præferencer og mål.
Hele pizzaen næringsindehold: 2253 kcal, 185.8 g fedt, 118.8 g protein og 29.05 g kulhydrater
Fremgangsmåde:
Forbered Fathead-dejen:
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Smelt mozzarella og flødeost sammen i en skål over vandbad eller i mikroovnen, indtil de er smeltet og godt blandet.
- Tilsæt mandelmel, bagepulver og krydderier, og rør godt rundt. Lad blandingen køle lidt af, og tilsæt derefter ægget.
- Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, og form den til en rund pizzabund. Fjern det øverste lag bagepapir, og forbag bunden i ovnen i ca. 10-12 minutter, indtil den er gylden.
Forbered fyldet:
- Smør den forbagte bund med mascarpone eller flødeost, og drys finthakket hvidløg over.
- Læg aubergineskiverne på bagepapir. Dryp med olie og salt, og rist dem i en forvarmet ovn ved 220° i 8-10 minutter.
- Læg de ristede skiver aubergine jævnt på pizzaen. (Hvis du er i tidsnød behøver du ikke grille auberginen først, men så skal du sørge for at de er meget tynde, så de når at blive færdige når du bager pizzaen)
- Fordel de små stykker pølse over pizzaen, og drys med revet parmesan eller mozzarella.
- Krydr med frisk rosmarin, salt og peber, og pensl med lidt olivenolie for ekstra smag.
Bagning:
- Sæt pizzaen tilbage i ovnen og bag i yderligere 10-15 minutter, eller indtil osten er smeltet, pølsen er sprød, og auberginen er gylden og mør.
Servering:
- Tag pizzaen ud af ovnen og lad den køle lidt af. Server med en ekstra dusk frisk rosmarin og evt. lidt ekstra olivenolie.
Denne nye version af pizzaen vil helt sikkert blive et hit med sin cremede base, sprøde pølse og de lækre aubergineskiver! 🍕🌿
Bon appetito
For din sundhed,
Ann-Charlott
Kommentarer
Send en kommentar